Сьогодні, 13 квітня, у Львові попрощалися й провели в останню путь командира 2-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор» Тараса (Хаммер) Бобанича, який загинув 8 квітня у бою з окупантами на Ізюмському напрямку на Харківщині.

Прощання з Хаммером відбувалось в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. А поховали воїна на Полі почесних поховань Героїв у Львові.

На похорони до Гарнізонного храму прийшли сотні побратимів та знайомих Тараса.

Фото: Максим Козицький

Раніше з Тарасом та ще одним Героєм Сергієм Тимчієм попрощалися у Стрию, повідомляє Стрийська міська рада.

33-річний Тарас Бобанич народився у Трускавці. Закінчив юридичний факультет Львівського державного університету внутрішніх справ.

Восени 2013 року долучився до Правого сектору. Брав участь у Революції Гідності. Керував силовим блоком Правого сектору на Львівщині.

До слова, на Марсовому полі у Львові вже поховані 11 сучасних українських Героїв, які боронили неньку Україну від рук російських загарбників. Тарасова могила стала 12...

З липня 2014 року – командир 2-го запасного батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», який було переформовано у 2-гу резервну сотню ДУК ПС.

Восени 2015 року був одним з координаторів акції «Громадянська блокада Криму» – товарної блокади адміністративного кордону з тимчасово окупованим Росією півостровом.

Брав участь в бойових діях на Донбасі.

З 2019 року призначений заступником командира ДУК ПС з питань діяльності резервних підрозділів.

Нагадаємо, як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук секретар ЛМР Маркіян Лопачак, 8 квітня на Харківщині загинув командир 2-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор» Тарас Бобанич (Хаммер).

«У бою з окупантами на Ізюмському напрямку (Харківщина) загинув командир 2-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор» Тарас Бобанич (Хаммер). Вічна пам’ять і слава Герою! Помстимося», – написав Лопачак.

Вічна пам'ять усім Героям, які загинули захищаючи Україну від російської нечисті...

ІА "Вголос": НОВИНИ