Про це  передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, перед призначенням в.о. керівника структури було проведено відкритий конкурс, який відбувся у двох турах: письмовий екзамен і співбесіда.

«Проведення відкритого конкурсу в міністерстві юстиції відбулося вперше в історії нашого міністерства ми провели відкритий конкурс і за його результатами призначили на посаду в.о. начальника Головного управління юстиції Львівщини Ярослава Жукровського. Звичайно, ми боїмося припуститися помилок, однак найголовніша ціль, яку ми поставили перед собою, – щоби всі наші кандидати на керівні посади призначалися не телефоном або за хабарі, а під час дискусії», – наголосив заступник міністра юстиції.

Він також сказав, що Ярослав Жукровський – людина не з системи і має досвід у журналістиці, юриспруденції, судових справах.

«Я вважаю це за плюс, але не тому, що ми хочемо позбавлятися від досвідчених кадрів, а тому що хочемо відкрити двері для всіх охочих працювати задля добробуту держави й мати рівні шанси займати посади в нашій системі», – запевнив Гія Гецадзе.

Окрім цього високо посадовець запевнив, що час слоганів на кшталт «Ми будемо боротися з корупцією» минув. Важливо проголошувати інше – займатися конкретними справами і бути відкритими для моніторингу незалежними організаціями.

«Ми офіціанти своєї роботи. І коли до нас приходить громадянин, мусимо знайти відповідь, як йому допомогти, а не відмовити. Наше завдання – обслуговувати свою громаду. І це дуже просто. Треба просто захотіти», – наголосив заступник міністра юстиції.

Своєю чергою, новопризначений в.о. голови підкреслив, що посада начальника не була самоціллю.

«Я не мріяв про призначення. Просто вирішив взяти участь у конкурсі і спробувати донести міністру інше бачення розвитку системи юстиції Львівщини. Ррозумію, що це велика відповідальність і тому я пообіцяв міністрові протягом 6-ти місяців зробити кроки, які перезавантажать систему юстиції. Якщо не виконаю це завдання, напишу заяву на звільнення», – сказав Ярослав Жукровський.

ІА "Вголос": НОВИНИ