Про це сказав автор програми Андрій Забарило під час громадського слухання, яке відбулося у Львівській міській раді, інформує lvivrada.gov.ua.

За його словами, упродовж 2009-2014 рр. силами ЛКП «Лев» було здійснено відлов та стерилізацію безпритульних тварин. Це дозволило скоротити їхню чисельність приблизно до 3000 особин, адже точну кількість встановити доволі складно.

«Людство не винайшло іншого виходу, як відлов тварин, їхня стерилізація, вакцинування і передача в добрі руки. Цей цикл створює умови для гуманного ставлення до собак та котів, а також поступового зменшення їхньої чисельності», – повідомив Андрій Забарило.

«Безпритульні тварини і далі є носієм великої кількості захворювань, спільних для тварин і людей (сказ, лептоспіроз, паразитарні захворювання), – йдеться у програмі. – Велика кількість безпритульних тварин призводить до погіршення санітарно-епідеміологічного стану міста, якості життя мешканців і гостей міста, загибелі тварин та жорстокого поводження з ними.

Аналіз ситуації у сфері поводження з безпритульними тваринами дає можливість зробити висновок, що система регулювання чисельності безпритульних тварин шляхом їхнього винищування протизаконна, негуманна, фінансово витратна і неефективна».

Під час громадського слухання лунали пропозиції створити у місті повноцінний притулок для тварин, при ЛКП «Лев» організувати громадську раду, а також проводити серед населення потужну інформаційну кампанію в ЗМІ щодо гуманного ставлення до безпритульних тварин.

Своєю чергою, на думку авторів програми, слід очікувати зменшення чисельності безпритульних тварин, підвищення рівня безпеки і комфортності середовища існування людини та тварин, зниження витрат на епідеміологічні заходи й лікування населення.

ІА "Вголос": НОВИНИ