В четвер, 3 червня, на аукціоні була продана перша виправна колонія №48, яка розташована у Львові. Її вартість становить 13,8 мільйона доларів (377 млн 500 тисяч гривень).

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська у Facebook.

Відомо, що у приватну власність колонію продав Фонд державного майна. За словами міністра, це перший продаж «Великого розпродажу в'язниць».

«Сьогодні (3 червня - УП) на аукціоні продали перший лот – майно колонії №48 (Хуторівка, 2). Стартова ціна основного об’єкту – 132 млн 674 тис 303 грн. 55 копійок. Ціна продажу за результатами торгів – 377 млн 500 тисяч гривень. Зростання ціни на аукціоні - ледь не у три рази!» - оголосив Малюська.
Участь в аукціоні взяли 7 учасників.

Купила в'язницю компанія «Девелопмент Інжиніринг Сервіс». Так, вона зареєстрована у Львові та належить якомусь Тарасу Зубику.

Варто зазначити, що спочатку стартова ціна будівлі становила 4,9 мільйона доларів, але в процесі торгів зросла до 9 мільйонів. У кінцевому результаті її продали за 13,8 мільйона доларів.

Денис Малюська додав, що розподіл коштів за продаж в'язниці відбуватиметься за принципом 30/70: 30% піде до державного бюджету, а 70% - на будівництво нових в’язниць, які відповідають європейським стандартам.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ