Акцію «Подаруй місту дерево» у Львові продовжили

На початку вересня у мерії оголосили акцію «Подаруй місту дерево», закликаючи жителів міста озеленити Львів за свій кошт.

Місто для цього підготувало у різних локаціях місця для лунок та пропонує вибрати дерево або кущ, які будуть пасувати для обраного місця.

Усі повнолітні львів’яни та гості міста “Лева” можуть брати участь у акції “Подаруй місту дерево” від міськради.

Управління екології Львівської міської ради та районні адміністрації знайшли понад 757 лунок для посадки дерев та кущів, яких найбільше у Сихівському районі  -- 170.

Як дізнався наш журналіст, для цього потрібно обрати точну локацію й заповнити гугл-форму, після якої з вами зв’яжуться з управління екології, щоб підтвердити ваше бажання допомогти місту з посадкою дерев та кущів.

Найдешевший кущ Будлея Давида (на фото) обійдеться вам у 200 грн, найдорожчий, бузок сортовий – у 1200.

Серед дерев найменше коштуватиме клен Польовий, який коштує 3200, найдорожчий у асортименті дерев бук червоний – 16500 грн.

Якщо взяти конкретний приклад, то, обравши локацію проспект Червоної калини, 105-109 (Сквер “Гідності”), кущ гортензії обійдеться вам у 500 гривень.

У цю ціну входить сам саджанець,  опори для нього й мульча (захист від пересихання й перегрівання) – все, щоб посадити кущ.

Як повідомляють в управлінні екології, саджанці для посадки у місті були вирощені в Україні, на місцевих садівництвах.

Для завершення вам нададуть рахунок на оплату, з яким потрібно написати заяву до управління екології та природних ресурсів.

Як стверджують у мерії, висадка дерев та кущів буде виконуватися у кінці жовтня, про точну дату та час буде повідомлено завчасно.

Управління екології та природних ресурсів приймало заявки на участь у акції до 20 вересня, але, за їхніми словами, вони планують продовжити акцію для усіх громадян, яким виповнилося 18 років.

Для отримання додаткової інформації звертайтесь в управління екології та природних ресурсів за номером: +38 (032) 297-59-82 або на пошту – [email protected]  чи в соцмережі.

Підготував Максим Гудзенко

На головному фото - клен Польовий

ІА "Вголос": НОВИНИ