У Львівській клінічній  лікарні швидкої медичної допомоги 10-річному хлопчику  з Івано-Франківщини  з нестандартною вродженою вадою серця провели складну операцію.

Про це йдеться на сторінці медичної установи у соціальній мережі ФБ.

За словами речниці лікарні Соломії Якубечко, у п’ятницю, 16-го липня, спеціалісти Центру серця та судин львівської  лікарні швидкої медичної допомоги за участі професора Елеонського університету Томаса Врочека, провелии двоетапну гібридну операцію на серці 10-річному пацієнту.

«До нас звернулися батьки хлопчика з Івано-Франківщини з єдиним симптомом - син знепритомнів. Знадобилося близько місяця обстежень для правильної діагностики» , - розповідає передісторію Соломія Якубечко.

Каже, що провівши комп’ютерну томографію, спеціалісти центру  встановили остаточний діагноз – аномальний дренаж легеневих вен у верхню порожнисту вену.

«Простішими словами – це  неправильне приєднання судин від правої легені до верхньої порожнистої вени. А мало б бути до лівого передсердя. Для батьків це було справжнім шоком, адже жодних симптомів недуги у сина не спостерігалось», - продовжує речниця.

Зваживши всі ризики, лікарі вирішили оперувати. Операція пройшла у два етапи.

«Перший етап – ендоваскулярний, тобто без жодного розрізу  радіологи закрили венозний протік до судин, де змішувались всі види крові. Таким чином розділили венозну кров від артеріальної. Наступним етапом було створення всередині серця невеликого тунелю, щоб кров текла правильно  –  від правої легені до лівого передсердя», - розповідає Соломія Якубечко.

Сьогодні Назарко вже готується до виписки.

ІА "Вголос": НОВИНИ