Про це сьогодні, 18 листопада, на прес-конференції розповів начальник Львівського міського управління міліції, підполковник міліції Сергій Зюбаненко, повідомляє кореспондент «Вголосу».

За його словами, низка організацій збирає гроші незаконно. «Під виглядом добрих справ шахраї збирають гроші нібито на АТО. Міліція Львова здійснила низку перевірок. Маю зазначити, що до нашої перевірки таких скриньок у місті було безліч. Тепер їхня кількість дещо зменшилася. В цьому випадку шахраї поводяться значно підступніше й цинічніше. Вони просто користуються ситуацією в країні», – розповів С.Зюбаненко.

Він зазначив, що міліціонерам складно довести, що збір коштів на АТО окремими організаціями є шахрайством.

«Дуже складно довести, що це – шахрайство. Ми не можемо порахувати, скільки вони зібрали коштів у скриньці. У цій ситуації немає постраждалих, бо люди добровільно віддають гроші. Тому я закликаю громадян звертатися до міліції, якщо вони стали свідками підозрілих випадків збирання коштів на АТО. Ми проводимо перевірки, але цього недостатньо. Міліція виступає за те, щоб активісти допомагали нам», – додав С.Зюбаненко.

ІА "Вголос": НОВИНИ