Мера Львова просять поки призупинити демонтаж тимчасових споруд, які використовуються для здійснення підприємницької діяльності

Як повідомляє «Вголос», йдеться про малі архітектурні форми, власники яких не мають боргів перед містом. Таке звернення озвучили депутати Європейської Солідарності на крайньому пленарному засіданні сесії Львівської міськради.

 

Міські обранці просять у міського голови Садового не демонтовувати зараз, у час війни, торгові точки місцевих підприємців, які сплачують податки, зберігають робочі місця та підтримують економіку. У виконавчого комітету ЛМР також просять призупинити розгляд питань про демонтаж кіосків за винятком тих, які мають непогашену заборгованість перед містом за оренду, місцеві податки і збори, а також за користування елементами благоустрою. Відповідне звернення озвучив депутат ЛМР від ЄС Роман Дуда.

«У зв’язку із воєнним станом в державі, з метою підтримки малого бізнесу Львова та максимального сприяння усім підприємцям, які сплачують податки до місцевого бюджету та зберігають робочі місця, чим підтримують економіку держави, потрібно напрацювати проект ухвали ЛМР з вирішенням проблемних питань підприємців, які здійснюють свою діяльність у «тимчасових спорудах», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 25 червня міський голова Львова Андрій Садовий заявив у ютуб-шоу «Культурна оборона» про плани демонтувати кав’ярню «Львівські круасани», яку наприкінці квітня відвідала Анджеліна Джолі, — заклад мали закрити нібито через порушення закону. Після поширення цієї інформації у ЗМІ мер написав у фейсбуці, що він пожартував.

ІА "Вголос": НОВИНИ