У Львові провели урок фінансової грамотності для людей з вадами слуху. Лекція відбулася за підтримки банку “РАДАБАНК” та за участі його керівників. Заняття проводив заступник керівника дирекції Руслан Жовнірів. Люди з інвалідністю ставили питання про співпрацю з банками. 

Начальник львівської дирекції “РАДАБАНК” Назар Колодка підсумував лекцію. Він зазначив, головна проблема людей, які не чують, полягає в комунікації з працівниками банку. Більшість послуг для них не доступна. Вони не можуть звернутися до касира без перекладача, а також мають труднощі у користуванні з банківськими додатками. 

“Як банк, який підходить індивідуально до вирішення питань своїх клієнтів, ми намагаємося налагодити співпрацю і розуміти свого клієнта, навіть якщо є він важкий у спілкуванні ”, – наголосив Назар Колодка.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, кожен дев’ятий житель планети страждає на різні порушення слуху. В Україні проживає близько 1,5 мільйона таких громадян, десята частина з них – 150 тисяч осіб – спілкуються жестовою мовою. У Львівській області таких людей понад 2 тисячі.

З особливою увагою до потреб осіб з вадами слуху та забезпечення інклюзії та рівності в суспільстві, ставиться керівник фракції ВО “Свобода” у ЛМР Руслан Кошулинський:

“Щоб ці люди не почували себе відокремленими, а відчували себе в суспільстві рівними, такі навчання з фінансової грамотності, я вважаю, необхідні”. 

Керівництво банку працює над забезпеченням якісного обслуговування клієнтів з інвалідністю. В кожному відділенні встановлені спеціальні планшети для самообслуговування без черги. З допомогою пристрою нечуюча чи слабочуюча людина може викликати перекладача й здійснити необхідну комунікацію.

До слова, “РАДАБАНК” проводить такі лекції вже не вперше. Керівництво установи проводить уроки фінансової грамотності також для літніх людей та учнів шкіл. 

На правах партнерської публікації

ІА "Вголос": НОВИНИ