Сьогодні, 3 червня, у Львові попрощались зі загиблим українським воїном Сергієм Троцаном. Герой загинув поблизу міста Бахмут Донецької області.

«Провели в останню путь мужнього українського воїна, випускника Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного старшого лейтенанта Сергія Троцана», - написав у фейсбук Павло Ткачук.

На похорон прийшли рідні та близькі полеглого Героя, а також бойові побратими та громада міста.

Прощання відбулось в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Поховали Сергія на полі почесних поховань на Личаківському кладовищі.

Що відомо про Героя

Сергій Троцан («Центральний») (30.10.1994-28.05.2022) Уродженець села Раденськ Херсонської області. Навчався у Раденському ліцеї Олешківської міської ради, опісля закінчив місцеве професійно-технічне училище. У 2014 році одразу пішов добровольцем у зону проведення АТО. 

Згодом, проявивши майстерність у військовій справі, був зарахований на навчання до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові. Після закінчення навчання повернувся на фронт, захищав Батьківщину на території Луганської області. 

Із початком повномасштабного вторгнення росії боровся із загарбниками на кордоні із Республікою Білорусь та на Київщині. Старший лейтенант. Проходив службу на посаді командира гірсько-штурмового взводу 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. 

Девізом Сергія Троцана було «Не страшно помирати, страшно втрачати товаришів». Загинув у боротьбі з російськими окупантами поблизу міста Бахмут Донецької області.

ІА "Вголос": НОВИНИ