У неділю, 10 грудня, у Львові рідні полонених захисників Маріуполя вийшли на акцію. Цим вони хотіли нагадати, що члени їхніх сімей понад півтора року перебувають у полоні.

Про це повідомило «Суспільне Львів».

Як зазначили організатори у коментарі Суспільному, вони намагаються привернути увагу до відсутності обмінів, а також вкотре нагадати про необхідність дій міжнародних організацій, зокрема «Червоного хреста» і ООН.

Рідні захисників зібралися біля Оперного театру близько 12:00. Із собою вони принесли плакати із закликами: «Не мовчи — полон вбиває», «Моє серце майже два роки у полоні», «Де Азов?» та іншими.

"Ми прагнемо, щоб кожен пам'ятав про оборонців «Азовсталі», які понад 560 днів знаходяться в катівнях ворога, та боровся за їхнє визволення. Пам'ятайте, що полон — не опція збереження життя, що полон — вбиває. Що поки ви займаєтесь буденними справами, можете спокійно жити, кохати, пити каву, їсти смачну їжу, що приготувала мати або дружина, гуляти зі своїми дітьми, купувати подарунки близьким до Різдва — їх другий рік катують", — кажуть організатори.

Серед учасників акції — мама 22-річного військовополоненого захисника Маріуполя Надія. Жінка розповіла, що у її сина день народження у травні. Два роки це свято він зустрічає у полоні.

"Хочеться звернути увагу на діяльність всесвітніх організацій, щоб наша влада на них тиснула, тому що наших звернень вони не чують. У планах щосуботи або через суботу виходити на акцію, тому що до того нас просили не робити акцій до кінця листопада. Листопад закінчився, а досі ніяких обмінів", — каже мама військовополоненого Надія.

Акція у Львові тривала більше години. Такі ж акції 10 грудня відбулися у Вінниці, Одесі та Черкасах.

ІА "Вголос": НОВИНИ