Сьогодні, 18 серпня, у центрі Львова родини полонених бійців «Азову», про долю яких невідомо вже третій місяць, провели мітинг.

Своїми діями вони намагаються привернути увагу влади до долі бійців, які захищали Маріуполь та погодилися здатися в полон росіянам, виконуючи наказ Головнокомандувача Збройних сил України. 

Як розповіла «Вголосу» мама бійця «Азову» пані Марія, голос свого сина вона востаннє чула 20 травня.

«20 травня Богдан мені зателефонував і сказав: «Мам, я телефон свій розбиваю і ми виходимо. Є наказ, то ж ми виходимо», - згадує пані Марія. 

Відтоді вона нічого не знає про долю свого єдиного сина: чи він живий, чи потребує допомоги.

«Нам всі обіцяли, що їх врятують. І ніхто не виконує своїх обіцянок», - говорить мама полоненого бійця. 

Пані Марія також розповідає, що її син пішов служити в «Азов» у 2015 році, пояснивши родині, що всі його друзі захищають Україну, то і він не може відсидітися вдома. 

«Йому тоді було всього 23. Мені тяжко було відпустити єдиного сина за тисячі кілометрів. Але він все одно пішов», - зізнається жінка. 

А коли розпочалося повномасштабне вторгнення, то родини бійців «Азову» почали шукати контакти між собою, списуватися у соцмережі, обмінюватися номерами телефонів та гуртуватися. 

«Ми тримаємося разом. Коли хлопці виходили з Азовсталі, ми їм пообіцяли, що будемо вдома їх чекати», - каже пані Марія. 

Родини українських захисників під час акції нагадали, що бійцям пообіцяли швидкий обмін. Натомість зараз окупанти оголосили українців нацистами та готуються до показового суду над ними в окупованому Маріуполі. 

Читайте також у «Вголосі»: як переселенка з Миколаєва склала мультитест на 600 балів на Львівщині. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ