[media=89787,89791,89793,89797] 

Учасники акції протесту вимагають демобілізації або ротації своїх родичів, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Дружина бійця 24-ї бригади Надія розповіла, що її чоловік вже понад 100 днів перебуває на фронті.

За її словами, у бригаді є хлопці, які не були на ротації значно більше часу, ніж її чоловік. Надія пояснила, що минулого тижня бійці дізналися, що їх не відпустять на ротацію на початку травня, як це планували зробити. Не відпустять на відпочинок, за словами дружини військового, і тих, хто мав би йти на ротацію.

«9 травня мала б відбутися демобілізація бійців, які служать уже рік, однак минулого тижня надійшов указ про те, що їх не хочуть відпускати. Юристи кажуть, що цей указ не є дійсним, тому їх тримають там незаконно. В тому документі йдеться про те, що наших хлопців відпускатимуть із 6 червня по 19 липня, залежно від дати мобілізації», – сказала Надія.

Мати військового 24-ї бригади Ольга зазначила, що її син служить уже рівно рік, а отже, мав би потрапити під демобілізацію, яка нині триває. Однак минулої п’ятниці чоловік дізнався, що його службу буде продовжено на невизначений термін.

«Наступного дня хлопці дізналися, що, можливо, будуть у зоні АТО до 19 вересня. А він уже втретє там, на війні. В перший раз отримав контузію, лежав у шпиталі. Після того пішов удруге, повернувся на ротацію і призвався втретє 9 січня. Від 9 січня він на фронті вже 120 днів, але його не відпускають ні на ротацію, ні на мобілізацію», – розповіла мама бійця.

Вона додала, що учасники акції протесту вимагають від керівництва області нагадати Президенту, що бійці 24-ї бригади також потребують заміни на фронті, відпочинку та спілкування з рідними.

Учасники акції протесту розповіли, що звернулися до Міноборони із проханням повідомити, коли бійців 24-ї механізованої бригади буде звільнено в запас. У міністерстві відповіли, що, відповідно до Указу Президента від 6 травня 2014 року №454, військовослужбовців, яких було призвано під час другої хвилі мобілізації, повинні звільнити в запас із 6 червня до 19 липня цього року. Водночас інформації про ротацію тих бійців, які перебувають на фронті понад 100 днів, їхнім родичам не надають.

ІА "Вголос": НОВИНИ