У Львові планують відкривати нові пункти сімейної амбулаторії у різних мікрорайонах. Зокрема, й новостворених.

Про це в ефірі «Народного Толк-Шоу» на телеканалі НТА розповів голова медичної комісії Львівської міської ради, депутат «ВАРТИ» Валерій Веремчук, коментуючи потенційне об’єднання медичних закладів у місті.

«Поліклініки будуть працювати. Понад те, розширяємо мережу сімейної амбулаторії. Плануємо відкрити нові пункти - поближче до людей, в нових мікрорайонах. Мешканці мають отримувати основні медичні послуги біля свого дому, а не «кататися» по всьому місту», – зазначив Веремчук.
Також він повідомив, що Національна служба здоров’я України (НСЗУ) зараз перекриває 70-80% витрат лікарень. Тому окремі медичні заклади мають проблеми з виплатою зарплат, забезпеченням медикаментами, харчуванням.

Веремчук наголосив, що зараз не стоїть питання про закриття лікарень, але треба робити зміни, щоби цього не сталося через рік. Для цього потрібно, щоб укладання договорів із НСЗУ приносило щонайбільше фінансування.

«Зараз гроші «ходять» за пакетами медичних послуг. Якщо лікарня має певний штат працівників, лікарів, відповідне обладнання і відповідні умови, то вона може надавати певний перелік послуг. За них медзаклад отримує кошти від держави. Якщо ж не заключили пакет з НСЗУ – грошей не буде», – роз’яснив Веремчук.
Голова медичної комісії також додав, що цього року львівські лікарні надаватимуть 35 пакетів медичних послуг: хірургічні, терапевтичні та інші. Якщо в кількох лікарнях дублюються послуги, пацієнтів нема, то тоді й постане питання: чи є сенс утримувати всі ці відділення», - підсумував Валерій Веремчук.

ІА "Вголос": НОВИНИ