Про це інформує кореспондент «Вголосу».

Як зазначив директор школи-інтернату Андрій Закалюк, дерева вирішили висадити з нагоди 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького, якого любили як дорослі, так і діти.

«Знаючи, що митрополит Андрей опікувався дітками і одночасно був великим спонсором – допомагав тим людям, які цього потребували, ми вирішили посадити на нашому шкільному майданчику фруктовий сад. Щоби через роки, коли яблуні та груші почали квітнути і плодоносити, діти пам’ятали про велику і щиру людину – митрополита Шептицького», – підкреслив директор школи.

Керівник навчального закладу також сказав, що саджанці яблунь, груш, вишень та слив подарували школі-інтернату представники Львівського аграрного університету у Дублянах, які радо зголосилися підтримати акцію.

Перед тим, як приступити безпосередньо до висаджування дерев, діти разом з отцем Полікарпом пригадали «Послання митрополита до дітей» і разом прочитали молитву, в якій згадали українських військових.

«Сьогодні ми молимося за те, аби скоріше завершилася війна на Сході, аби наші воїни, які захищають неньку-Україну від ворога, повернулися додому живими і здоровими», – закликав отець Полікарп учнів і разом з дітлахами звернувся до Господа.

На думку малечі, акція є доброю і цікавою, адже і фізично можна попрацювати, і справа корисна – дерево посадити.

ІА "Вголос": НОВИНИ