Сьогодні, 6 березня, у Львові в легкоатлетичному манежі «Велотрек СКА» стартував 9-й Міжнародний турнір з вільної боротьби пам’яті майстра спорту міжнародного класу, чемпіона Світу і Європи серед юніорів та володаря Кубку світу Ігоря Первачука. У турнірі беруть участь молодші юнаки і дівчата 2006-2008 р.н. та юніори 2001-2004 р.н. з усієї України, а також з Молдови, Франції, Вірменії, Словаччини і Литви. Змагання проходять за підтримки відділення НОК України у Львівській області.

Про це передає відділення НОК України у Львівській області.

– В цьогорічному турнірі беруть участь понад 400 учасників, – розповів головний організатор змагань, віцепрезидент Львівської обласної асоціації спортивної боротьби України Ростислав Первачук. – Окрім спортсменів з різних куточків України до нас приїхали представники 5-ти країн – Молдови, Вірменії, Франції, Словаччини і Литви. У зв’язку з епідеміологічною ситуацієї делегації деяких країн не змогли приїхати. Торік у нас були представники 9-ти країн. Якби ніяких обмежень не було, то в нас сьогодні були б точно борці з десяти країн, а то й більше.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, які були найбільші труднощі з організацією змагань? – В першу чергу важко було залучити кошти, але незважаючи на складні часи, багато людей відгукнулося. Маємо шість спонсорів, за що їм вдячні. Також, дякуючи програмі Львівської міської ради, яка в них стартувала з нашого турніру, нам надали максимальну підтримку. Відділення Національного олімпійського комітетут у Львівській області також відгукнулося і допомогло всім, чим могло.

Додам, що сьогодні, в перший день змагань, борються спортсмени віком від 11 до 15 років. Завтра змагатимуться юніори віком до 20 років. Рівень спортсменів – майстри спорту України, кандидати в майстри спорту України. Будуть і майстри спорту України міжнародного класу, той же Данило Стасюк – наш найтитулованіший борець-юніор, який виступає вже і на дорослому рівні. У своїй віковій групі він один з лідерів у світі.

ІА "Вголос": НОВИНИ