Про це під час прес-конференції на тему: «Початок набору в патрульну поліцію Львова. Вимоги до кандидатів, необхідний пакет документів та етапи відбору» у вівторок, 11 липня, розповів начальник Управління патрульної поліції у місті Львові Роман Пилипенко.

За його словами, кандидати, що пройдуть відбір та поповнять лави правоохоронців, отримуватимуть 8000 грн зарплати. Також вони матимуть можливість отримати оплачувану відпустку від 30 днів, безкоштовне медичне обслуговування у закладах охорони здоров'я МВС для поліцейських та їх сімей, професійне навчання за міжнародними стандартами тощо. У майбутньому зможуть перевестись на службу в оперативні підрозділи поліції.

«Такий набір ми оголосили, аби доукомплектувати склад Патрульної поліції. Відтак, якщо набернемо потрібну кількість осіб, зможемо збільшити кількість піших та автомобільних екіпажів», - зазначив Роман Пилипенко.

Також він розповів про вимоги до кандидатів. Серед таких, зокрема - вік 20 до 35 років, наявність посвідчення водія категорії В, готовність до служби у будь-якому місті України тощо. 

За його словами, сам конкурс складатиметься із декількох етапів: подання заяви, необхідних документів, тестування, медичне обстеження, перевірка фізичної готовності, співбесіда з поліцейською комісією. Тести міститимуть 60 питань та розділені на три блоки, що включають завдання на логічне мислення, загальні навички та значання законодавства.

«Навчання нових патрульних триватиме 4 місяці. У кінці грудня вони вже мають скласти присягу», - резюмував начальник Управління патрульної поліції у місті Львові.

Заяви варто подавати протягом місяця в онлайн-формі на сайті структури та у письмовій формі в Управлінні патрульної поліції у місті Львові.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ