Організаторами арт-проекту є Громадська організація «Центр соціально-економічних досліджень «Ініціатива» спільно з громадською організацією «Центр перспективних проектів» за підтримки «Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2014 рік» та департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської обласної державної адміністрації.

Проект базується на презентації етнографічного матеріалу, зібраного у трьох найбільших містах України (Львів, Київ, Харків) в перші дні Євромайдану до сутичок на вул. Грушевського у Києві і містить представлені на полотні уявлення громадян про майбутній шлях розвитку України.

8 листопада розпочнеться перша частина проекту, під час якої біля будівлі Львівської облдержадміністрації встановлять куб з плексигласу, розміром 1 м3, в який поміщено бруківку. Куб є закритим, без доступу до предметів у ньому, представляє собою артефакт, тобто – це територія «майдану» в кожному з нас, який діє як нагадування: «Пам’ятай, що саме ти твориш своє майбутнє, свою країну».

До річниці початку Євромайдану планується початок роботи в галерейному просторі – експозиції полотен.

На думку організаторів проекту, саме зараз відбувається трансформація свідомості та світосприйняття громадян України з посттоталітарної системи координат до демократичних і гуманістичних цінностей, що виявилось таким загальнонародним суспільно-політичним рухом, як Євромайдан. Тому, нашої команди митців різного профілю та громадських активістів спрямована на загострення значимості впливу кожного громадянина в долі держави, формуванні громадянського суспільства та свободи слова в різних регіонах країни.

Проект покликаний нагадати про Євромайдан, дати нагоду ще раз, через призму культурних об’єктів, абстракцій та технік сучасного мистецтва, оцінити його роль для країни, проаналізувати зміни, які відбулись на всіх ланках та прошарках країни, переоцінити свою роль у трансформаційних змінах та розбудові якіснішого громадянського суспільства.

ІА "Вголос": НОВИНИ