У Львові біля Оперного театру проходить акція протесту студентів Української академії друкарства проти приєднання навчального закладу до Львівського національного університету ім. Франка.

Про це повідомляє Українська академія друкарства.

«Ми кричимо, щоб ви почули!» – написали студенти, звертаючись до депутатів Верховної Рада України, Офісу Президента України, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Міністерства освіти і науки України.
Як зазначила на своїй сторінці у Фейсбук,  директорка «Львівського поліграфічного коледжу УАД»  Леся Хомчак, цей навчальний заклад – єдиний в Україні заклад фахової передвищої освіти, який готує фахівців для видавничо-поліграфічної галузі.
«Із приєднанням до Франкового університету (без сумніву, одного з кращих осередків академічної (але не поліграфічної!!!) освіти в Україні) буде знівельовано специфіку нашого коледжу, зруйновано та розмито майже столітні традиції підготовки фахівців для видавничо-поліграфічної галузі та інформаційного простору нашої держави», – наголосила директорка.
Нагадаємо, 8 листопада, на сторінці Української академії друкарства з`явилася інформація про приєднання Української академії друкарства до Львівського національного університету імені Івана Франка. Таке рішення МОН спричинило шквал обурень серед студентів УАД.
Як писав «Вголос», у суботу, 12 листопада, біля Довженко-Центру пройшла акція протесту проти нової керівниці Юлії Каждан. Протестувальники вимагають відставки Олександра Ткаченка.

ІА "Вголос": НОВИНИ