14 лютого у Львові при лікарні швидкої допомоги було створено міський центр служби крові.

Про це під час засідання депутатської комісії з охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради повідомила начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Леся Кобецька.

Центр служби крові працюватиме у приміщенні колишнього відділення трансфузіології.

За словами Лесі Кобецької, минулого року лікарня швидкої допомоги виробила понад три тисячі літрів крові. Вся ця кров переливалася пацієнтам саме цієї лікарні. Проте й інші медичні заклади міста також потребують кров та компоненти крові для своїх пацієнтів.

«Саме тому треба створювати міську службу крові. Потреба в крові і зараз велика. А якщо ще й почнуться військові дії, то варто згадати що чи не всі поранені з нашого регіону у 2014 році лікувалися саме у лікарні швидкої допомоги», - каже вона.

Міський центр служби крові сам заготовлятиме та обстежуватиме кров. Там для цього вже є лабораторія. Але він ще потребує додаткового обладнання.   

Леся Кобецька зауважила, що зараз у лікарні швидкої допомоги можуть в день прийняти лише 30 донорів. А трапляється так, що приходять в день 50-60 охочих здати кров.

Для функціонування міського центру служби крові чиновники просять депутатів виділити з міського бюджету 10 млн 520 тисяч. В подальшому його фінансуватимуть з державного бюджету.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», єдине у Львові укриття для лежачих хворих перебуває у жахливому стані і там лікувати пацієнтів під час надзвичайних ситуацій неможливо.

ІА "Вголос": НОВИНИ