Сихівський районний суд Львова звільнив від відбування покарання 18-річного школяра, якого звинувачують у спробі зґвалтування 26-річної жінки. Тоді потерпілій вдалося втекти від нападника, відбившись сумкою та тортом.

Про це інформує Єдиний державний реєстр судових рішень від 25 травня 2021 року.

Пригода сталася вночі 21 вересня минулого року на перехресті вулиць Стрийська-Наукова. Так, 18-річний школяр напав на 26-річну одеситку, намагавшись зґвалтувати її. Він встиг зняти з неї колготи та білизну, проте, на щастя, жінці вдалося відбитися.

Відомо, що потерпіла в ту ніч поверталася з весілля, заради якого і приїхала з Одеси у Львів.

Сам же юнак зазначив, що хотів познайомитися з жінкою і йому дуже соромно за свій вчинок. Проте свої дії він не міг пояснити.

18-річний хлопець навчається у 10 класі навчально-реабілітаційного центру «Оберіг». Так, юнак перебуває на обліку у Львівському обласному клінічному психоневрологічному диспансері.

Водночас повідомляється, що обвинувачуваний психічною хворобою не страждає, але має розумову відсталість. Таким чином, хлопець може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Після дослідження матеріалів справи хлопця визнали винним у спробі зґвалтування та призначили йому три роки тюрми. Проте суд звільнив його від відбування покарання та призначив 1,5 років умовного терміну.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ