Судді Господарського Суду Львівської області передали на потреби Збройних Сил України сучасний квадрокоптер.

Про це повідомляють на Єдиному порталі Судової Влади України. 

Фото: Господарський суд Львівської області



«Судді Господарського суду Львівської області передали у вересні 2021 року в зону бойових дій на Сході України дуже потрібний воїнам сучасний безпілотник (квадрокоптер). Віримо в нашу перемогу! Слава Україні! Слава Героям на передовій!», - вказано в повідомленні. 

Зауважимо, що квадрокоптери є одним з видів безпілотних літальних апаратів (БПЛА), які дуже добре себе зарекомендували в якості повітряного забезпечення малих тактичних одиниць війська - взводів та рот. Їх широко застосовують в поточних умовах російсько-української війни на українському Сході. Перш за все, як розвідників, але відомі також приклади застосування так званих «ударних» мультикоптерів для точкових вогневих вражень. 

Мултикоптерні дрони виграють перед важкими ударними безпілотниками літакового типу тим, що здатні виконувати зліт-посадку в дуже обмеженому просторі за рахунок вертикального зльоту. До того ж їх можна використовувати в середині приміщень, і на близькій відстані вони значно точніше сприймають координати. Зокрема тому їх використовують для коригування артилерійського вогню. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ