У Львові Личаківський районний суд засудив старшого солдата за випадкове вбивство полковника.

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Трагічний інцидент стався у листопаді 2022 року на території однієї з військових частин у Львові. Військовослужбовці готувалися до навчальних стрільб і перевіряли зброю.

У день проведення занять, старший солдат спільно з іншими військовослужбовцями, за вказівкою помічника командира, отримали в кімнаті зберігання зброї ящик зі зброєю та набоями.

За даними правоохоронців, перебуваючи у кабінеті старший солдат без дозволу взяв до рук пістолет моделі «ТТ» кал. 7,62х25мм.

Солдат не перевірив належним чином пістолет, після чого зарядив його (відвів затворну раму у крайнє заднє положення), направив у напрямок загиблого та натиснув на спусковий гачок.

На місце події прибули медики та забрали потерпілого в шпиталь, проте, попри зусилля лікарів, полковник від отриманого поранення помер у госпіталі.

У вироку вказано, що солдат порушив правила поводження зі зброєю і через необережність застрелив полковника.

Сам солдат на суді стверджував, що показав пістолет іншому військовому, а коли обернувся, то «з невідомих йому причин в цей час пролунав постріл та куля вилетіла в сторону полковника».

Хлопець стверджував, що не знав, що пістолет був заряджений. Його слова підтвердили свідки й запевнили, що між загиблим та обвинуваченим не було ніяких конфліктів.

Горе-стрільцеві призначили п’ять років в'язниці, але звільнили від відбування покарання з іспитовим терміном у три роки.

ІА "Вголос": НОВИНИ