У середу, 26 травня, до Львова завітали надзвичайники з різних областей України.

На місцевому стадіоні «Скіф» відбуваються 33 міжнародні змагання серед рятувальників. Вони присвячені тим пожежникам, які ліквідовували наслідки Чорнобильської трагедії.

Рятувальники провели низку естафет, серед яких – гасіння полум’я.

«Змагання відбуваються один раз на рік. Є чотири види програми змагань. Серед них – подолання стометрової смуги з перешкодами, пожежна естафета. 27 травня здійснюватимуть підйом по штурмовій драбині у вікно четвертого поверху та бойове розгортання. Саме завтра визначать чемпіонів та призерів змагань. У даному виді спорту є не тільки призери, але й рекордсмени з Львівщини. Наша команда – неодноразові чемпіони України, Кубків України, міжнародних змагань.», - зазначив тренер команди зі Львова пан Віталій.
Відомо, що у змаганнях беруть участь десять команд з різних областей України. Львівську область представляє спільна команда Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та Львівського гарнізону.

Також є команди з Житомирщини, Волині, Києва, Черкащини, Чернігівщини.

«Відповідні змагання вже втретє проводять у Львові. Змагання, присвячені пам'яті пожежних, проводять ще з 1988 року. Вони відбуваються кожного року. Основне завдання турніру - вшанувати пам'ять рятувальників, які зуміли ліквідувати трагедію в Чорнобилі та власним життям врятували не тільки Україну, але й інші держави», - наголосив віце-президент федерації з пожежно-прикладного спорту Тарас Кузьмич.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ