У Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі стався бум народжень: протягом місяця тут народилися поні, єнотики та екзотичні папужки.

Про це «Вголосу» повідомив директор центру Ігор Антахович

За його словами, в ніч на Івана Купала у поні на ім'я Меланка з'явилася дитина. На честь свята маленьку кобилку назвали Іванкою. 

Також в екологічному центрі очікують народження ще одного маленького поні.

«Ветеринари підозрюють, що й інша самка вагітна. Але у поні важко діагностується вагітність, тому що вони й так круглі», - говорить директор. 

Також зоопарк в центрі поповнився чотирма новими єнотами. Орієнтовно малятам тижнів п'ять. Про поповнення у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі дізналися випадково, коли прибирали вольєр єнотів. 

«Самка дуже довго не показувала малих і не випускала з будки. Ми їх вже побачили, коли у них очі розплющилися», - каже Ігор Антахович. 

Ветеринар вже їх оглянула і констатувала, що новонароджені - три дівчинки й один хлопчик. Проте мама-єнотиха на ім'я Умка все ще ховає діточок та не дозволяє їм виходити з будки. І тата, єнота Локі, вона вигнала жити на вулицю, на дерево. 

«Локі може і куснути їх, і гаркнути на них, і об'їсти їх. Тому вона свариться на нього, проганяє в кут і тільки тоді випускає їх подихати свіжим повітрям», - розповідає директор центру. 

Також добре себе почувають екзотичні папуги. яких у травні цього року терміново евакуйовували з-під обстрілів з Херсонської області.

«Ми зробили їм гнізда. Вони загніздилися і тепер маємо малят», - пояснив Ігор Антахович. 

За словами директора, всього тоді вдалося вивезти понад 200 птахів. І десять пар з них висиділи пташенят.  

З-поміж новонароджених у дитячому екологічному центрі виділяється і ще один новосел, який народився під Одесою. Це - альпака Геник.  

За словами Ігоря Антаховича, йому сім місяців і його довелося евакуйовувати з Одеської області. 

Читайте також у «Вголосі»: львів'ян запрошують вигулювати собак, яких вивезли з територій України, де зараз ведуться бої. 

ІА "Вголос": НОВИНИ