Про це в коментарі «Вголосу» розповів головний інженер ЛМКП «Залізничнетеплоенерго» Віталій Камінський.

За його словами, з 525, які обслуговує комунальне підприємство,  412 ЛКП, 59 ЖБК, 32 ОСББ і 22 відомчі будинки. Також на обслуговуванні є 25 шкіл, 16 дитячих установ і 27 медзакладів. «Усі будинки тепло отримали, хоча може бути таке, що окремі стояки не гріють, але це питання до власників мереж. Єдине, що не включено, – це ОСББ Величковського, 32», – розповів Віталій Камінський.

Він зазначив, якщо не гріє стояк і в помешканні холодні батареї, потрібно звернутися в ЛКП, яке має провести розповітрювання на поверхах. «Багато стояків ще є нерозповітрювані. Будинкові системи мали бути наповнені водою, а люди чи ЛКП, буває, проводять ремонти і зливають воду. Потім заповнюють труби знизу водою, зверху набирається повітря, утворюються повітряні мішки, і тепло не циркулює. Тому потрібно проводити розповітрювання. У багатьох будинках є автоматичний розповітрювач, та в будь-якому разі слід звернутися до ЛКП, адже це їхній обов’язок: люди через квартплату сплачують за обслуговування внутрішньобудинкових мереж», – пояснив Віталій Камінський.

Нагадаємо, станом на ранок 12 жовтня ЛМКП «Львівтеплоенерго» подає опалення до 1616 житлових будинків, які є в нього на обслуговуванні, 13 будинків залишилися без тепла.

ІА "Вголос": НОВИНИ