Вночі у Львові двоє осіб отруїлись чадним газом.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради  з посиланням на управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони.

Так, у квартирі на вул. Природна, 5б (Франківський район) отруїлись чадним газом 53-річний чоловік та 51-річна жінка. Постраждалих доправили в обласну клінічну лікарню. Обставини події з’ясовують.

Загалом від початку року по місту зафіксували 13 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 25 людей, з них 7 дітей. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові коти чи колонки тощо, то цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

Читайте також у «Вголосі»: як сьогодні вимикатимуть світло на Львівщині. 

ІА "Вголос": НОВИНИ