Про це сьогодні повідомила в ході прес-конференції завідувач лікувально-консультативного відділення медичного центру «Інтерсоно Medicover Group» Мирослава Децик, інформує кореспондент «Вголосу».

За її словами, у цей день навпроти театру працюватимуть два медичні пункти-намети, у яких всі охочі зможуть зробити безкоштовний аналіз крові на рівень глюкози та холестерину, а також виміряти артеріальний тиск.

«Станом на сьогодні у світі кожні 7 секунд від цукрового діабету або його ускладнень помирає одна людина. Якщо така прогресія спостерігатиметься і надалі, то відповідно до міжнародної статистики, до 2035 року у світі з таким діагнозом житимуть 592 млн людей. Це надзвичайно велика цифра, тому цією акціє ми закликаємо людей до фізичної активності, здорового способу життя і правильного харчування, оскільки завдяки цьому можна попередити розвиток цукрового діабету ІІ типу у майбутньому», – пояснила фахівець.

Вона також додала, що у медичних установах Львова на обліку з діагнозом цукровий діабет перебуває майже 900 дітей, в області на загал – близько 2-х тисяч хворих.

Окрім діагностики і консультацій фахівців, у наметах можна буде отримати листівки із рецептами здорового харчування, рекомендації на додаткові обстеження.

Як писав «Вголос», в Україні офіційно зареєстровано 1,2 млн хворих на цукровий діабет, але фактична кількість уражених цим захворюванням сягає до 5,5 млн осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ