У цьому заході взяли участь близько 10 людей. Серед них українці й етнічні білоруси, які виїхали з країни й оселились у Львові.

Про це повідомило Суспільне. Вони скандували «Живе Бєларусь!» та мали зі собою прапори. Також співали білоруських пісень і спілкувались із львів’янами.

«Хочу підтримати всіх людей, які перебувають там. Які не підтримують нинішній режим, але в них зв’язані руки. Якби я перебувала там, то я не знаю, чи мала би сміливість ось так вийти з прапором. Після цього мені би довелося сісти в тюрму на якийсь час. Використовую можливість робити це тут», – розповіла білоруска й учасниця протесту Анна.

Долучилася до акції підтримки і Дарина Халявка.

«Це наш найближчий народ, справжній – братній. У нас дуже багато спільного. Спільна історія, спільні вороги, на жаль. А зараз ще останнім часом це важливо, тому що, як ми бачимо в новинах, Лукашенко із Путіном об’єднуються. Вже Україну вони бачать ворогом для себе, тому зараз це ще важливіше, щоб Україна підтримувала Білорусь», – зазначила жінка.

Акція тривала близько години.

Нагадаємо, що, за словами керівника постійної делегації України в парламентській асамблеї НАТО Єгора Чернєва, Білорусь може розпочати широкомасштабну війну з Україною. Такий варіант розвитку подій імовірніший, ніж пряме вторгнення Російської Федерації.

Крім того, в Білорусі закликали вбивати по 100 людей за кожного загиблого силовика. Таку заяву зробив колишній глава Генштабу Білорусі Олег Бєлоконєв, який нині засідає в Палаті представників республіканського парламенту.

ІА "Вголос": НОВИНИ