[media=83480,83483,83486,83488,83489,83491,83494,83498] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Зустріч пройшла в межах молитовного циклу «Паломництво довіри».

Це була третя за ліком молитва в рамках циклу, і вона зібрала численнішу кількість вірян.

Спільно із львів’янами молився і брат Георг зі спільноти «Тезе». «Для мене велика радість перебувати зараз тут, бути в Україні. Це означає сопричастя із вами в ці непрості часи», – звернувся до львів’ян брат Георг.

Він також наголосив на важливій ролі українців у європейських зустрічах «Тезе».

«Присутність українців на зустрічах «Тезе» є дуже важливою. Я мав можливість спостерігати на літніх зустрічах і зимовій у Страсбурзі, яким світлом українці стали для багатьох європейських народів, як молодь уболіває за вас», – розповів брат Георг.

За словами голови комісії у справах молоді Львівської архієпархії УГКЦ, отця Любомира Гадюка, із трьох цьогорічних молитовних зустрічей «Тезе» брат Георг був присутнім на двох.

«Це хороший знак», – зауважив отець Любомир.

У межах зустрічі зі словом до молоді звернувся владика Венедикт Алексійчук. У своєму зверненні він торкнувся питань страху, довіри до Бога, співіснування з іншими, потреби прийняття ближнього. Також молодь мала можливість поставити владиці свої запитання.

Наступна молитва «Тезе» у Львові відбудеться 2015 року.

Організатором молитви «Тезе» є молодь міста Львова за сприяння комісії у справах молоді Львівської архієпархії УГКЦ.

«Тезé» (фр. «Taizé») — міжнародна християнська екуменічна спільнота із села Тезе, що у французькому регіоні Сона й Луара, в Бургундії.

ІА "Вголос": НОВИНИ