Протягом 17-18 травня у Львові відбувався турнір зі спортивної гімнастики пам’яті олімпійського чемпіона Віктора Чукаріна.

Про це повідомили у відділенні НОК України у Львівській області.

Цей турнір проводили під патронатом НОК України вже котрий рік поспіль, і він сприяє популяризації та розвитку спортивної гімнастики на Львівщині, виявленню перспективних дітей, підвищенню спортивної майстерності юних гімнастів і налагодженню зв’язків між гімнастичними школами України.

Загальне керівництво та організацію змагань здійснює відділення НОК України у Львівській області, голова якого Юрій Турянський розповів про цьогорічний старт:

«Тішить те, що рівень цих змагань зростає, і зараз це – всеукраїнський турнір, адже у Львові змагалися представники семи областей України – це близько ста спортсменів. Бажаємо учасникам турніру та їх тренерам досягати вдалих результатів і прямувати до олімпійських нагород, так само як свого часу це зробив Віктор Чукарін. На Олімпійських іграх 1952-го та 1956 років Віктор Чукарін здобув 11 медалей, зокрема 7 золотих».

Учасники турніру на змаганнях демонстрували хороші результати, а львівські гімнасти вибороли 3 золотих, 4 срібних і 8 бронзових медалей в особистому багатоборстві. В особистому багатоборстві у дівчат було 5 категорій (розрядів), у хлопців – 6. У багатоборство входили вправи на стрибку, на брусах, на колоді і вільні вправи. Переможці та призери в багатоборстві визначалися в кожному розряді серед дівчат та юнаків за сумою балів.

ІА "Вголос": НОВИНИ