16 вересня на території Українського Католицького Університету відбувся 3-ій фестиваль «Вітер На-Дії» . На подію прибуло більше 5 тисяч молодих людей з різних регіонів України та Польщі.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Християнських фестивалів є не багато, тому ми й почали цим займатися. З часом зрозуміли, що хочемо більше, ніж просто музику, і тому до неї ми додали багато інших складових, в результаті чого вийшло те, що ми маємо сьогодні – майданчик для молоді, де відбуваються різні зустрічі з цікавими людьми, від яких можна чогось навчитися»,- повідомляє о. Ростислав Пендюк, Голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ.

Також священик розказав, як з’явилася назва фестивалю, та що вона символізує. «Назву фестивалю придумала сама молодь. Після багатогодинного мозкового штурму, коли вже були обписані всі стіни та дошки в аудиторії, з’явилася це словосполучення – вітер на-дії. Фраза є дуже символічною, адже вітер – це те, що змушує нас рухатися, пробувати щось нове, розвиватися, надія – те, чого портебуємо, а дія – каталізатор успіху.

 

Софія Опацька, проректор з науково-педагогічної роботи УКУ, розповіла, чим є фестиваль для молоді, та яка його головна мета. «УКУ існує у чотирьох вимірах: місце, де є інтелектуальне та духовне поруч із традиціями та сучасністю. Сьогоднішній фестиваль можна описати так само. Тут є майданчики, де відбуваються інтелектуальні дискусії, місця, де молодь розважається та аудиторії, де проводять духовні розмови . Ми влаштували фестиваль для того, щоб молодь побачила, не тільки технології розвиваються, стають доступнішими, але й релігія». Організатори додають, що впродовж дня на події будуть проводитися розмови про подорожі, політику, сім’ю. Розкажуть, що потрібно зробити, щоб акаунт в соціальній мережі став популярним та навчать, як розпочати власний стартап.

ІА "Вголос": НОВИНИ