У вівторок, 26 лютого, у Львові відбувся турнір із легкої атлетики, присвячений пам’яті Ярослава Тягнибока, українського спортивного медика та спортсмена. Про це повідомляє кореспондент ІА «Вголос».

На врученні нагород був присутній і Олег Тягнибок, син легкоатлета та голова ВО «Свобода». «Для нашої родини є великою честю, що нашого батька пам’ятають, хоч і пройшло вже 35 років від дня його смерті. Дуже тішуся, що ця традиція стала такою міцною, й у Львові на велотреку проходить юнацький легкоатлетичний турнір вже 19-й раз. Дуже важливо, що є можливість побачити молодих українських спортсменів. Деякі з них рідко брали участь у турнірах, але пізніше показували дуже хороші успіхи у спорті, в тому числі на міжнародній арені», — зазначив він.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=BG442_-YU-8&feature=share&fbclid=IwAR0s4y7gsrpR32P_ZfLN5o5loLYgDD3MK69yHiNDX-sJzl57I--af-uerhM[/embed]

Крім цього, Олег Тягнибок розповів, що його батько був хорошим реабілітологом і лікував відомих людей, в тому числі одного з теперішніх кандидатів у Президенти України.

«Коли тато став спортивним лікарем, то був реабілітологом, надавав допомогу багатьом олімпійським чемпіонам. До речі, цікавим є той факт, що й теперішнього кандидата у Президенти від націоналістів Руслана Кошулинського він також лікував від травм, коли той навчався в спортивному інтернаті. Певний символізм тут присутній», — згадав лідер ВО "Свобода".

Також Олег Тягнибок наголосив, що у кожному змаганні головна — участь, бо саме вона визначає силу спортсмена. А якщо той наполегливий, то одного дня обов’язково переможе.

«Все, чого досягнув мій батько, він досягнув власними стараннями, сам себе зробив, як це модно зараз казати. Не обов’язково в спорті бути чемпіоном, він виховує внутрішні відчуття, що ти потрібен своїй нації, батькам, родині,Україні, а це вже робить переможцем», — резюмував політик.

ІА "Вголос": НОВИНИ