У Львові відбувся ретро-велопарад «Батяри на роверах», учасники якого в одязі початку ХХ століття проїхалися вулицями міста.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Як зазначається, велопробіг стартував 12 червня у центрі Львова на пл. Митній. Його учасники одягнулися у стилі львівських батярів - субкультури початку ХХ століття, які вважалися розбишаками, романтичними гульвісами та дотепними волоцюгами.

«Щороку розігрується велосипед в лотереї між всіма учасниками. Що стосується костюмів, обираємо найкращий ровер, найкращу панянку, найкращого фацета та слічного бахорика серед діток», - розповів організатор пробігу Микола Личко.
Учасники ретро-велопараду ретельно підбирали одяг для відтворення духу батярства. У велопараді брали участь як традиційні учасники, так і люди, які цього року вперше дізналися про велозабіг.

Завершився велопробіг біля художньо-меморіального музею імені Івана Труша, де учасникам провели екскурсію. Після цього, на території LEM Station, що на вул. Вітовського відбулося нагородження найкращих образів батяр, танці, показ кіно та прослуховування музики.

Цьогорічний велозабіг у Львові став уже восьмим. У ньому взяли участь 57 учасників.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ