У суботу, 15 червня, в Сихівському районі Львова відкрили мурал на честь захисника України Олега Христенка з позивним «Крилов».

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Олег Христенко народився та жив у Львові. У перші дні повномасштабного вторгнення Росії, попри відсутність військового досвіду, самостійно поїхав до Києва та вступив до лав 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ. Спочатку виконував бойові завдання на Київщині, згодом на південному та східному напрямках. 13 січня 2023 року отримав осколкове поранення під Бахмутом. Пройшов реабілітацію і квітні того ж року повернувся у стрій. 7 червня загинув під час штурму ворожих позицій в районі села Кліщіївка, під Бахмутом, від мінометного обстрілу. 11 серпня 2023 року Олега Христенка посмертно нагородили орденом За мужність ІІІ ступеня.

Мурал створили на фасаді будинку на проспекті Червоної Калини, 127А. Це будинок в якому й проживав Олег Христенко.

На стінописі є два зображення Олега, шеврон 3-ї штурмової бригади, в якій хлопець служив, емблема патронатної служби «Янголи Азову», яка допомогла захиснику після поранення, та текст молитви націоналіста. Також є два QR-коди: зчитавши перший, можна почути молитву націоналіста, а другий перекидає на рахунку, куди можна донатити — йдеться в повідомленні ЛМР.

ІА "Вголос": НОВИНИ