У неділю, 5 вересня, у Львові на вул. Дорога Кривчицька, 19Д відкрили сучасний спортивний зал «Боско-Арена» (20 х 40 метрів),

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначається, спортзал входить до складу спортивного комплексу Салезіанського згромадження УГКЦ. Його побудували за кошти благодійних фондів Європи та міжнародних грантів.

«Всі разом радіємо тим відкриттям. У Святому Письмі Павло не раз вживає спортивні метафори, щоб пояснити, чим є духовне життя. Від древніх мудреців через усю християнську традицію звучить в різних формах ця істина, що в здоровому тілі здорова душа. Адже сказано, що «Ваше тіло є храмом Святого Духа», - заявив Владика Борис Гудзяк, архиєпископ і митрополит Філадельфійський.

Він зазначив, що відкриття цього комплексу є особливою подією для Церкви та міста.

«Нехай тут ніколи не буде жодної травми, а навпаки - лише здійснення мрій. Дякуємо всім, які причинилися і підтримували цей проєкт і духовно, і матеріально. Нехай сходить Господнє Благословення на вас», - додав Владика.

За словами отця Михайла Чабана, наступним кроком після відкриття «Боско-Арени» буде відкриття спортивного футбольного поля за два-три тижні.

«Я дуже рада бути тут сьогодні. Я живу і працюю в Мюнхені (Німеччина). Наша організація підтримує отців Селезіян вже 7 років. Ми разом зробили вже декілька навчальних проєктів. І ми щасливі, що у вас вдаються також спортивні проєкти. Дуже дякую за запрошення», - заявила у свою чергу 

почесна гостя Надія Тіль.

Після відкриття учасники підписали два символічні пам’ятні м’ячі. Перший гол  цьому спортивному залі забив наймолодший вихованець Центру святого Івана Боско.

Михайло Чабан розповів, що ідея побудувати зал з'явилася ще 25 років тому, після створення спортивного клубу Дон Боско. Саме будівництво залу тривало три роки. Вмістимість його складає 600 глядачів, проте в майбутньому його планують розшити до 1 тисячі глядачів.

«Молодіжний центр святого Івана Боско - це багатофункціональний комплекс, основним завданням якого є виховання дітей і молоді, зокрема соціально вразливих категорій суспільства, дітей-сиріт, позбавлених батьківської опіки, і тих, які опинилися у різних складних життєвих обставинах», - додала керівниця управління зовнішніх зв’язків і промоції Тетяна Хабібрахманова.

Нагадаємо, на україно-польському кордоні збудують новий пропускний пункт «Нижанковичі-Мальховичі».

ІА "Вголос": НОВИНИ