Після тривалого ремонту скверу на площі Галицькій (на розі з вулицею Князя Романа)  у Львові відкривають оновлений фонтан. 

Раніше його називали “Кульбабою”. Тепер ця споруда «втратила» верхню частину і схожа на велику шайбу, що має зверху начебто заіржавіле покриття. Хоча насправді колір металу не є іржою.

Відомий львівський журналіст “Влодко Лучишин звернув увагу на одну деталь, якою оздоблений оновлений фонтан. Зверху круглий за формою фонтан покритий листами кортенової сталі.

За словами Лучишина, кортен – крутий і трендовий матеріал. Дизайнерські рішення зі сталі Cor-Ten є окрасою багатьох споруд по всьому світу. А все тому, що цей матеріал не тільки атмосферостійкий, але й дуже незвичний на вигляд. Завдяки унікальній властивості кортену з часом змінювати колір, провідні архітектори активно застосовують листи цього металу в найрізноманітніших проєктах: від невеликих скульптур до грандіозних будівель. Це дозволяє створювати знакові проєкти, що змінюються з часом.

Відтепер Король Данило на другому боці площі має можливість дивитися не на паркан, на красивий скверик зі сучасним фонтаном. На фото – останні приготування майстрів Львівводоканалу, який створив для міста новий водограй.

Автор посту додав, що фонтан не тільки гарний, але й мудрий, бо підключений до власної метеостанції: сильніший вітер – нижчий струмінь. Тобто за сильного вітру водограй не поливатиме львів’ян, які проходять повз чи посідали собі погомоніти на стільцях поруч.

До слова, навряд чи хтось і далі називатиме його за звичкою Кульбабою, бо тепер він носить інше ім’я, але це вартує окремої розмови. А найкраще – сходіть до колишньої кульбаби і самі все зрозумієте.

«Вголос» писав, що у Львові у Чистий четвер напередодні Великодня запустили міські фонтани

ІА "Вголос": НОВИНИ