Сьогодні "Українське товариство сліпих" у Львові організовує захід «Ми серед вас», метою якого є привернути увагу до людей із вадами зору та показати, що попри незначні відмінності, ми всі маємо таланти.

Про це кореспондентові "Вголосу" розповіла Любов Кукурудза, голова правління Львівської обласної організації УТОС.

"Сьогодні відкриваємо двері для всіх так, як ми є відкритими для суспільства. Дуже сподіваємося, що такий захід допоможе створити позитивний образ людини з інвалідністю не такої, яка просить, а такої, яка й сама може багато дати, адже є надзвичайно талановитою і обдарованою. Звичайно, нам потрібна підтримка та розуміння, і якраз такими заходами хочемо розвивати оце почуття небайдужості суспільства до нас".

Також голова правління зазначила, що для відвідувачів приготували особливу «родзинку», якою хочуть зробити людей ближчими одне до одного.

"Я не прихильник того, щоб людей ставити в наші умови, тобто в темряву. Зав’язати очі і змушувати їх увесь день перебувати в невіданні неправильно. Але є речі, які ми робимо щоденно, такі як приготувати чай... Сьогодні гостям буде запропоновано з пов’язкою на очах зробити собі напій".

Протягом дня для гостей "Українського товариства сліпих" проводитимуть екскурсію різними локаціями організації. Охочі зможуть відвідати бібліотеку для незрячих, поспостерігати за роботою гуртка бісероплетіння та зайти у комп’ютерний клас, де займаються люди із вадами зору.

ІА "Вголос": НОВИНИ