У понеділок, 4 березня, у Львові вшанували 204-ту річницю від дня народження священика, громадського діяча та композитора о. Михайла Вербицького. Про це повідомляє кореспондент ІА «Вголос».

«У той час він був скромним священиком, котрий жив у неволі, в бездержавній країні, але все одно творив. Отже, шануймо цю велику людину, бо він той, хто своєю щоденною пацею створив підвалини фундаменту, на якому ми отримали нашу незалежну Українську державу», — наголосив Володимир Середа, голова об’єднання товариств депортованих українців Закерзоння.

Михайло Вербицький народився 1815 року на Надсянні у родині греко-католицького священика. Навчався у Львівській духовній семінарії, де керував хором. 1850-го прийняв сан священика. Композитор був одним із творців гімну «Ще не вмерла України».

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=j_OE9NoVkBY&feature=share&fbclid=IwAR1ZULOe_q-8rmYoHt2nYOGVyNpH3U9H1xv1UUIdnAQKT_93OUaiIbDE0sM[/embed]

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=bPzSgstV-b8&feature=share&fbclid=IwAR1E2K4JtwaK4EEj7yh2gZcRC252kilSs3IR8w_RvyIVNUfxq_SWh6H3x1w[/embed]

ІА "Вголос": НОВИНИ