Прокуратура повідомила про підозру заступнику начальника одного із райвідділів поліції Львівщини та начальнику відділу структурного підрозділу цього ж райвідділу, які вимагали у чоловіка гроші, щоб закрити кримінальне провадження.

За даними слідства, у грудні 2023 року на одній із заправок Львівщини сталась бійка. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження. В подальшому, поліцейські запропонували чоловіку закрити справу та вимагали 2,5 тисячі доларів хабаря.

Працівники ДБР затримали правоохоронця під час передачі всієї суми, яка відбулася в його машині. Зловмиснику повідомили про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Суд відсторонив фігуранта від виконання обов’язків та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 180 тис. грн застави.

Як встановили слідчі ДБР, правоохоронець діяв за попередньою змовою з начальником відділу структурного підрозділу цього ж райвідділу. Йому колезі також повідомлено про підозру.

ІА "Вголос": НОВИНИ