16 січня, у вівторок, у львівському музеї “Івана Георгія Пінзеля” відкриють українсько-польську виставку “Те, чого не видно”. Центральним експонатом буде відреставрована у Варшаві скульптура Скорботного Христа з каплиці Боїмів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Робота над скульптурою тривала протягом двох років.

Завдяки консерваційним роботам, проведеним під керівництвом Інституту “Полоніка”, цей надзвичайно цінний об'єкт кінця епохи Відродження знову буде милувати око перехожих та стояти на сторожі Львова. Поглиблене дослідження статуї дало нову інформацію про пам'ятку, ми дізналися раніше невідомі факти, про які хочемо розповісти у виставці “Те, чого не видно”. Не є випадковим й те, що презентація виставки та скульптури відбувається в Музеї “Івана Георгія Пінзеля” у Львові, унікальному місці, присвяченому митцю, якого називали Мікеланджело львівської скульптури рококо. Для нас це велика честь і відзнака”, – каже директорка Інституту «Полоніка» Дорота Янішевська-Якубяк.

Як відомо, Скульптуру Скорботного Христа з каплиці Боїмів демонтували наприкінці 2021 року, оскільки вона перебувала в аварійному стані та потребувала реставрації.

Спершу Фігуру перенесли до реставраційної майстерні. А після початку повномасштабної війни, її вирішили перевезти до Варшави.


ІА "Вголос": НОВИНИ