У Львівській області офіційно підтвердили випадки інфікування новим мутованим штамом коронавірусу «Дельта+».

Про це на сьогоднішньому засіданні Львівської облради, 9 листопада, повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

За її словами, ситуація у Львові та області не покращується. 

Також чиновниця розповіла, що після секвенування (визначення мутацій коронавірусу, – ред.), в регіоні підтвердили циркулювання мутованого штаму коронавірусу «Дельта+».

«Зараз маємо 33 результати секвенування, що на Львівщині маємо не лише «Дельта» штам, але й мутований варіант «Дельта+». Він характеризується більшою контагіозністю зараження та меншим інкубаційним періодом. Поки що розслаблятися не можна, навіть не дивлячись на те, що за два тижні ми бачимо незначне зменшення захворюваності. Проте, враховуючи виявлення штаму коронавірусу «Дельта+», ми розуміємо, що важка епідситуація спостерігатиметься ще декілька місяців», – зазначила Наталія Іванченко.

Нагадуємо, під час засідання сесії Львівської обласної ради директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис заявив, що Львівщина за місяць з «червоної» зони карантину не вийде.

За його словами, аби вийти з «червоної» зони, Львівщина повинна відповідати показникам, визначеним Постановою Кабміну 1236.

Раніше Вголос писав, що на Львівщині за добу від ковіду померло 39 осіб

ІА "Вголос": НОВИНИ