[media=152305,152306,152307,152308,152309] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Відтепер сортування передбачатиме 4 категорії: органічні відходи, змішані відходи, пластик, скло. Наліпки від сьогоднішнього дня почали клеїти на майданчиках Сихівського та Шевченківського районів, згодом клеїтимуть у всіх інших. Також запроваджено систему сортування, яка буде в зовнішніх інституціях: лікарнях, бібліотеках, ЦНАП-ах. В цій системі запропоновано три фракції: пластик, папір, скло.

Як зазначає Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку, станом на сьогодні новим ознакуванням охоплені контейнерні баки близько у 20-ти майданчиках.

Щодо долі сміття після сортування в баках, директор департаменту з питань поводження з відходами Львівської міськради Іван Рудницький розповів: «В першу чергу, перевізник буде брати сміття з контейнера, де написано «органіка», тобто там, де найбільш чути відходи, та відвозити на полігон; той, що позначений «пластик», раз на тиждень машина спецкомунтрансу буде об’їжджати всі майданчики та відвозити пластик на вулицю Пластову, де знаходиться підприємство «Євротек», яке буде його переробляти. Тобто з часом до кожного контейнера буде їхати своя машина. Більше того, ми думаємо, що органіку почнемо переробляти на підприємствах Водоканалу, на очисних спорудах».

Спочатку маркуватися будуть майданчики, які є чистими, без накопичень сміття. Також спеціально виготовлені плакати розвішають у під’їздах, з їхньому допомгою мешканці будинків зможуть ознайомитися з тим, що таке органіка та змішані відходи, й як правильно сортувати сміття. Більше того, невеличкі брошури з такою ж інформацією бпоширюватимуть у кожну квартиру.

 

«Вголос»

 

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ