68-річний пан Володимир зі Стрия вже одужував від ковіду та готувався до виписки з лікарні, коли його почали турбувати гострі болі у животі. Медики Стрийської лікарні звернулися за допомогою до львівських колег. І пацієнта скерували на обстеження до лікарні швидкої допомоги у Львові.

Про це повідомив завідувач другого медичного відділення Першого територіального медичного об’єднання лікарні швидкої допомоги Львова Гнат Герич.

«Обстежуючи пацієнта ми встановили цікаву патологію: – мультифукальний тромбоз ниркових та селезінкових артерій. Ця хвороба була виявлена минулого року тільки у десятьох пацієнтів у світі», - каже лікар.

За його словами, ця хвороба є ускладненням після ковіду. Вона небезпечна тим, що тромби, які утворилися внаслідок ковіду, забивають і зменшують кровопостачання двох нирок і селезінки одномоментно. І саме таке поєднання є дуже рідкісним

 

«Ці тромбози викликають ускладнення та потребують операційного лікування. На момент обстеження ми виявили, що функція органів не порушена повністю», - пояснює Гнат Герич.

Зараз пацієнт отримує консервативне лікування, але не виключено, що з часом таки доведеться оперувати.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», на Львівщині продовжують фіксувати випадки захворювання на ковід.

А депутати міської ради мають намір опитати пацієнтів міських лікарень та дізнатися про якісь послуг.

ІА "Вголос": НОВИНИ