У Львові лікарі врятували від інвалідності пацієнта, в якого через травму ноги відділилися від хребта.

У лікарні Першого територіального медичного об’єднання міста Львова таку операцію проводили вперше. Про це повідомили на сторінці лікарні.

На Ігоря з Червоноградського району впали металеві труби на будівництві. Їх вага – близько 1 тонни. 58-річного чоловіка ушпиталили в лікарню в досить важкому стані.

У нього діагностували перелом шийки лівої стегнової кістки, а також складний перелом кісток тазу обох сторін. У знерухомлених ногах утворилися тромби. Через це пацієнт ризикував стати інвалідом та більше ніколи не пересуватися самостійно.

Медики встановили кава-фільтр, щоб уникнути тромбозу. Металева конструкція запобігає відходженню тромбів у легеневі судини. Згодом провели операцію, яка тривала 12 годин та складалася з трьох етапів.

Фахівці стабілізували задні відділи тазового кільця. Після цього провели синтез шийки стегнової кістки та зіставили фрагменти відділу перелому кісток тазу.

На щастя, операція пройшла успішно. Вже наступного дня пан Ігор зміг самостійно стати на ноги та зробити перші кроки. Пацієнта виписали додому.

Як писав «Вголос», львівські медики успішно провели операцію на серці 5-річній дитині. Артем народився з дефектом міжпередсердної перетинки.

ІА "Вголос": НОВИНИ