Тільки у квітні міськрада Львова знатиме, скільки пільговиків користуються послугами громадського транспорту, але тільки приблизно.

Про це сьогодні, 31 січня, під час засідання комісії з фінансів та планування бюджету повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило.  

Власне, це була відповідь на питання від депутатів, коли ж місто точно знатиме, скільки пільговиків таки користується громадським транспортом у Львові і які суми в бюджеті треба зарезервувати, аби виплатити перевізникам компенсацію за перевезення пільгових категорій.

Зараз виконком просить «на пільговиків» понад 52 млн гривень на лютий та березень. З них 34 млн гривень виділять ЛКП «Львівелектротранс» та 18 млн – автобусним перевізникам.

Як стверджує Олег Забарило, дуже важко навчити і перевізників працювати з валідаторами, і пільговиків переконати відмовитися від пільгових посвідчень та користуватися електронними квитками. Він передбачає, що навіть коли пільговик отримає свою картку, він не буде нею користуватися.

Водночас директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури зазначив, що платити перевізникам з розрахунку за один кілометр почнуть тільки тоді, коли місто цілком перейде на безготівковий розрахунок у громадському транспорті. Проте коли це станеться, він сказати не може.

Наразі депутати погодили виділити на пільговий проїзд 26 млн гривень. І додали вимогу: аби Олег Забарило наприкінці лютого прийшов зі звітом про те, скільки пільговиків їздило протягом січня та лютого у громадському транспорті Львова.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», ексчиновник Львівської міської ради Андрій Білий прогнозує карну відповідальність за фіктивність старту е-квитка.

ІА "Вголос": НОВИНИ