[media=142044,142045,142046,142047,142048,142049] 

Майже сотня осіб зібралася біля пам‘ятника Чорноволу у 19-у річницю із дня його смерті, інформує кореспондент «Вголосу».

В сквері провели чин панахиди та поклали квіти до пам‘ятника дисидентові.

Перед присутніми виступив соратник В'ячеслава Чорновола, український політик Михайло Косів.

«1 грудня 1991 року відбулися перші вибори Президента Незалежної України. Чорновіл програв ці вибори. І за багато років, у своєму останньому інтерв'ю він згадував: «Нехай буде мені дарована моя нескромність, але програла Україна». Насправді, тоді програла Україна. Бо ми не пішли тим шляхом, яким подалися наші сусіди - чехи, угорці, румуни, словаки, поляки... Ми пішли шляхом утворення олігархату і прихватизації усього того, що до того було народною власністю», - зазначив Косів.

Також, за його словами, В'ячеслав Чорновіл працював не лише для відновлення Української держави, а для творення саме української України:

«У минулому столітті Україна мала три видатні постаті, які змінили хід нашої історії. Це митрополит Андрей Шептицький, Провідник ОУН Степан Бандера та В’ячеслав Чорновіл. Він прагнув не лише відновлення Української держави, а й творення української України. Тільки тоді, вважав Чорновіл, може відбутися наша держава».

Також у межах заходу учні львівської спеціалізованої школи №46 імені В'ячеслава Чорновола поклали лампадки до пам'ятника патріотові.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ