Вже від завтрашнього дня, 23 вересня, в Україні діятиме «жовта» зона карантинних обмежень. Причиною введення нових обмежень стало погіршення ситуації з коронавірусом.

«Жовта» зона карантину діятиме у всіх областях, зокрема і на Львівщині.

Так, міський голова Львова Андрій Садовий розповів, як працюватимуть школи в період карантину.

В ранковому ефірі на радіо «Люкс FM» мер заявив, що «всі школи Львова працюватимуть».

«Ми мусили затвердити відповідне рішення для Львова і прийняли соломонове рішення: всі школи у Львові будуть працювати, але вчителі повинні показувати або сертифікат вакцинації, або довідку, що вони впродовж останніх півроку перехворіли, або негативний ПЛР-тест. Ми не можемо розбалансувати навчальний процес, тим більше, що ми не знаємо, що нас чекає через місяць-два. Ми завжди ще можемо перейти на онлайн-навчання. Дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі використовуємо кожен день очного навчання, дотримуючись всіх норм безпеки», - зазначив Садовий.

Нагадуємо, перебування у «жовтій» зоні означатиме, що 80 відсотків працівників підприємств, які не хочуть припиняти свою роботу, мусять вакцинуватися від ковіду хоча б першою дозою. Якщо вакцинованих працівників буде менше, ніж 80 відсотків, то підприємство, навчальний заклад або інше оштрафують та зачинять.

До відвідувачів таких строгих вимог не ставлять. Їх просять вбирати маски та дотримуватися дистанції.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ