Громада Львівщини вимагає повернути футбольні матчі Прем'єр-ліги на стадіоні «Україна».

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці «Громадської ради при Львівській ОДА».

Так, сьогодні, 16 липня, під час засідання Громадська рада одноголосно підтримала звернення до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, президента УАФ Андрія Павелка та виконавчого директора української Прем'єр-ліги Євгена Дикого щодо перегляду рішення з приводу позбавлення стадіону «Україна» третьої категорії.

Нагадаємо, 9 липня 2021 року Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ оприлюднив новий список, яким понизив стадіон «Україна» у м. Львові в категорії, присвоївши йому 2-гу категорію. Як відомо, стадіони, що відповідають структурним критеріям 2-ї категорії УАФ, позбавлені права приймати матчі Української Прем'єр-ліги –першої за рангом футбольної ліги в Україні.

Громадська рада при Львівській ОДА, яка є консультативно-дорадчим органом, утвореним для сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації державної регіональної політики глибоко стурбована цією ситуацією та вважає за необхідне довести думку громадськості з приводу цього рішення.

Не так давно, а саме 15 лютого цього року Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ оприлюднив список стадіонів, які відповідають структурним критеріям категорій УАФ. Тоді стадіон «Україна» було визнано таким, що відповідає структурним критеріям 3-ї категорії. Протягом цього періоду часу жодних змін до Регламенту інфраструктури стадіонів та заходів безпеки проведення змагань з футболу не вносилося. А інфраструктура стадіону «Україна» не зазнала жодних змін.

Тому рішення, прийняте 9 липня є незрозумілим та, на нашу думку, несправедливим. Адже, жодних аргументів та мотивів прийняття відповідного рішення до сьогодні не озвучено, що вкотре підтверджує свідоме бажання позбавити стадіон «Україна» у м. Львові можливості приймати футбольні матчі.

«Стадіон «Україна» у місті Львові – це багатофункціональний стадіон, який має свою давню та славетну історію. Стадіон, яким пишаються львів’яни та гості міста. Саме тут нещодавно проводила свої офіційні матчі Національна команда України з футболу; тут відбувались матчі Групового етапу Ліги Європи під егідою УЄФА. Тут суперники чоловічої та жіночої національних команд та клубів-учасників Єврокубків планують проводити свої матчі для позарегламентних передматчевих тренувань.

Ми, громадськість Львівщини, висловлюємо свою рішучу незгоду із прийнятим рішенням та вважаємо його серйозною перешкодою у розвитку спорту нашої області, а також причиною обмеження прав вболівальників.

Вимагаємо переглянути рішення Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ щодо присвоєння стадіону «Україна» у м. Львові 2-гої категорії та відновити право приймати футбольні матчі української Прем'єр-ліги.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ