Суд обрав запобіжний захід відомому львівському архітектору та пам’яткоохоронцю Василю Петрику.

Його взяли під варту на два місяці. Також Петрик може внести заставу в розмірі 567 тисяч гривень. Про це на власній сторінці в соціальних мережах заявила членкиня громадської організації «Народна дія. Львів» Ірина Юзик.

«Захід.нет» вдалось дізнатися, що відповідне рішення сьогодні ухвалив Галицький районний суд Львова.

Трьох інших фігурантів провадження взяли під варту 15 червня. Зазначимо, що Василя Петрика звинувачують у привласненні одного мільйона гривень бюджетних коштів. Він нібито заволодів грошима під час облаштування історико-культурного парку в заповіднику «Древній Звенигород».

Підозрюваний вважає справу замовною. Петрик переконаний, що з ним намагаються поквитатися через активну пам’яткоохоронну діяльність. Йдеться про збереження фортеці поблизу Миколаєва, що на Львівщині.

«Це плід фантазії слідчих і прокурорів, які виконують негласне замовлення бенефіціарів з нелегального продажу піску з кар’єрів поблизу Миколаєва, на шляху їхніх планів розширення цих незаконних кар'єрів стали пам'ятки культурної спадщини – укріплення фортеці. Я лише один із численних фахівців, що вивчали ці укріплення. Але мене чомусь визнали найбільш небезпечним і вдарили кримінальною справою», – наголосив Василь Петрик.

ІА "Вголос": НОВИНИ